A cigaretta a füvezés előszobája

Közzétéve: Dec 1, 2013 by admin Filed under: Egészség Nézve: 1,137 Címkék: dohányzás, cigaretta, cigi
[+] [a] [-] Kapcsolódó cikkek Megjegyzések

Újabb tudományos bizonyíték

A dohányt és marihuánát is szívó főiskolások havonta több cigarettát szívnak el, mint a csak dohányt fogyasztók. Ez a tanulmány azt az elméletet igazolja, hogy a cigaretta egyenes út a marihuána felé.
"A korábbi elképzelésekkel ellentétben az is kiderült, hogy azok a diákok, akik dohányt és marihuánát egyaránt fogyasztanak, általában több cigarettát is szívnak, mint azok, akik csak dohányoznak" - tette hozzá a tanulmány szerzője, Megan Moreno, a Seattle-i Gyermekgyógyászati Kutatóintézet munkatársa.
Dr. Moreno és munkatársai hosszmetszeti vizsgálatukhoz véletlenszerűen választottak az első évfolyamos hallgatók közül két különböző egyetemről. A hallgatókat az egyetem megkezdése előtt, majd az első év után megkérdezték az anyaghasználattal kapcsolatos véleményükről, szándékaikról és tapasztalataikról. A résztvevőket különösen arról kérdezték, hogy fogyasztottak-e már életükben, illetve az elmúlt 28 napban dohányt vagy marihuánát. 

Az eredmények szerint az egyetem megkezdése előtt a 315 résztvevő 33 százaléka számolt be arról, hogy már szívott cigarettát, és közülük 43 százalék volt aktív dohányos. Ezen kívül a dohányosok nagyobb valószínűséggel szívtak már marihuánát, mint azok, akik nem dohányoztak. 
Az első tanév végére azok közül, akik az egyetem megkezdése előtt dohányzásról számoltak be, 66 százalék maradt aktív dohányos átlagosan 34 dohányzási epizóddal havonta. Közülük 53 százalék számolt be emellett marihuána-fogyasztásról is. Összességében a mindkét anyagot használók átlagosan sokkal többet dohányoztak havonta, mint azok, akik csak cigarettát szívtak. 

forrás: hazipatika.com
Megjegyzés írása

Az ön neve:


Az ön megjegyzése:


Ellenörzõ kód:* Illetlen szavak, kifejezések használata tilos. Max 400 karakter.

Megjegyzések

  1. Zs.
    Zs.
    3 éve

    EZ a 'cikk' nem tudományos, ahogyan ez az állítólagos kutatás sem üti meg a tudományos színvonalat (ja, egyébként hol van a tanulmány??hivatkozás??) 315 résztvevő legfeljebb egy alapszakos szakdolgozat spekulációinak valószínűsítésére elég, nem egy több mint 7 milliárdos népességű bolygó dohányzóiról való előítéletek felépítéséhez. Nem kellene uszítani a birkákat a gyűlölködésre!